האכלת תינוק בן חמישה שבועות

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

09/11/2011 | 18:18 | מאת: ליאת חן

שלום רב. התינוק שלי בן חודש ושבוע. נולד 4.350 וכיום שוקל 5.250. אני עדיין מלבטת לגביי הכמויות אוכל שלו. אני נותנת בערך 4 בקבוקים שאובים ו- 4 מטרנה. כיום אני נותנת בערך 120 בכל האכלה , לפעמים בשאוב רק 100 אם לא יוצא מספיק. מצד אחד זה נראה לי מעט בכל האכלה כיוון שהוא גדול וגופו בטח דורש הרבה ( גם ולפי הטבלה במטרנה הוא צריך לאכול כביכול יותר מ- 120 ) ומצד שני זה נראה לי מספיק לתינוק שסה"כ בן חמישה שבועות. מבחינת התנהגות שלו גם מבלבל , מצד אחד בוכה כשמוצאים לו את הבקבוק, מצד שני לאחר כל האכלה עושה גרעפס ( אפילו כמה ) שיוצא איתו כמעט תמיד מעט פליטה. לא רוצה להשאיר אותו רעב ולא רוצה לגרום לו להאכלת יתר .כמה כדאי באמת לתת?

בגיל הזה הם אוכלים בערך ובאופן כללי כל 3 שעות כלומר 8 ארוחות ,יכול לנוע בין 80-120 סמ"ק של ארוחה ,אבל תנסי לכת לפי הרעב והשובע שלו

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים