בת 9 חודשים - האם להאכיל בלילה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

03/11/2011 | 14:24 | מאת: אמא

בתנו בת כמעט 9 חודשים, שוקלת 8.900 ק"ג (גובה 68). הילדה נולדה במשקל 4 ק"ג. כיום אוכלת: בבוקר (6:30) - מקבלת 210 מ"ל תמ"ל ארוחת עשר (10:30): מקבלת פרי+כפית שקדיה ארוחת צהריים (13:30): מרק ירקות עם אורז ולפעמים בשר למרות שהיא לא אוהבת בשר בעיקרון. אחרי הצהריים מקבלת בקבוק תמ"ל (210 מ"ל) ולפני השינה (בשעה 18:45) מסכימה לאכול תמ"ל (150 מ"ל). הילדה ישנה כל הלילה (בערך 11 שעות) ולא מתעוררת עד הבוקר. היא לא ילדה רעבה באופן כללי ואם אני מציעה לה אוכל מוצק פחות מ- 4 שעות מהארוחה האחרונה היא ממש מסרבת לאכול. בביקור אחרון בטיפת חלב מתברר שעלתה רק 600 גרם ב-3 החודשים האחרונים. היא עדיין באחוזון גבוה (70) אבל הרופאה בטיפת חלב אמרה שאני צריכה להעיר אותה בלילה ולהאכיל אותה ובנוסף להוסיף דייסה באמצע היום. אני מרגישה שזה לא נכון להעיר אותה באמצע הלילה כדי לאכול. אני מתכוונת להתחיל לתת לה מוצרי חלב. אשמח לדעת אם עלי לשנות משהו או איך ביכולתי לעודד את הילדה לאכול יותר. אודה על תשובתך המהירה. תודה

אין שום סיבה להעיר אותה בליילה לאכול תנסי לשים בשר (עוף או הודו או בקר ) כל יום בבמרק את צודקת היא רעבה רק לאחר 4 שעות וזה בסדר גמור בקשר למוצרי חלב חכי עד סוף חודש 9 תתחילי לעשות ארוחת ערב קטנה לפני הבקבוק כמו קצת אבוקדו או קצת טחינה או אם נשאר ארוחת צוהריים מהמרק תני לה גם בערב לפני הבקבוק

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים