אכילה אצל בן שלוש

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

30/10/2011 | 14:54 | מאת: שלי

בני בן שלוש, שוקל 15 ק"ג גובה 98 ס"מ נמצא בגן שנה שניה הגננת הביאה לתשומת ליבי שבזמן הארוחות הוא מבקש תמיד תוספת, ואחרי שמסיים מבקש שוב ולפעמים גם בפעם השלישית לדוגמא, היום קיבלו מצקת של אורז, מצקת של אפונה ו 2 קציצות בינוניות, ראה את הגננת נותנת תוספת לילד אחר, ביקש גם עוד, למרות שהצלחת שלו היתה כמעט מלאה, הסבירה לו שמי שמסיים ורוצה עוד מקבל סיים, ביקש עוד, קיבל, וביקש שוב עוד (יצא שאכל 6 קציצות, 3 מצקות אורז ומצקת אפונה), כמובן שגם ירקות ללא הגבלה בבית אני לא מגבילה בירקות אבל כן עוצרת אותו אחרי משולש פיצה, ומציעה משהו אחר אם עוד רעב, לדוגמא, חביתה או ירקות בדר"כ בבית לא רוכל את הכמויות שהגננת מציינת... התופעה קוראת רק בגן מה עושים?

תגידי לגננת שתיתן כפי שנותנת לכולם ,ואם רוצה עוד מקבל מנה נוספת ולסיים כאן בקשר לירקות אפשר לתת אבל גם בכמויות לא מוגזמות ,ילד בגיל 3 יכול לאכול 3 מנות ירקות ביום

31/10/2011 | 09:47 | מאת: שלי

מה זאת אומרת מנת ירקות אחת? מלפפון? חצי מלפפון?

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים