בת שנה ושלוש - מסרבת לארוחת בוקר

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

29/10/2011 | 01:14 | מאת: זואי

שלום, בתי בת שנה ושלושה חודשים.שוקלת 9.260 ק"ג ונמצאת באחוזון 13. בעבר היתה באחוזון נמוך יותר אך עולה בהתמדה בחודשים האחרונים (בחודש האחרון עלתה 280 גרם ובזה שלפניו 450 גרם). יש לציין כי אלרגית לחלב ושככלל היא ילדה חיונית מאוד והתפתחותה תקינה. השאלה המטרידה את מנוחתי היא סרובה לאכול ארוחת בוקר. סדר היום שלה נראה כך: 08:30 מתעוררת ואוכלת בקבוק של 240 מ"ל נוטרמיגן + כף שטוחה של דייסת קורנפלור. 10:00 נסיון שלי לתת ארוחת בוקר של פרי / לחם /חביתה. לרב מוכנה רק לביס או שניים מפרי. 12:30 קציצה + פסטה / פתיתים / אורז + ירקות סנפרוסט (אפונה / גזר גמדי / חומוס גרגרים). 13:30 שנת צהריים. 16:00 פירות חתוכים / רסק משני פירות + חצי כפית שקדיה + חצי כפית טחינה גולמית. 18:30 פרוסת לחם מטוגנת עם ביצה + עגבניה + מלפפון + נסיון לתת את שאריות ארוחת הצהריים. 19:30 בקבוק של 240 מ"ל נוטרמיגן + כף שטוחה של דייסת קורנפלור. 21:00 שנת לילה. •הסיבה לתוספת הדייסה הינה כי בעבר סבלה מרפלוקס וההסמכה על ידי דייסה פתרה את העניין. כיום אינה סובלת מכך, אך השארתי את הדייסה הן מתוך הרגל והן כתוספת קלורית. אני מתלבטת האם לשנות את כמות הבקבוק של הבוקר / האם להוריד את תוספת הדייסה / האם כדאי להשאיר את הדברים כפי שהם לאור העובדה שאינה צורכת כל מוצרי חלב אחרים / אולי יש רעיון אחר כיצד לעודדה לאכול בבוקר. אשמח לעזרה הן לגבי נושא זה והן לקבל חוות דעת או המלצות בנוגע לתפריט באופן כללי. תודה ושבוע טוב, זואי.

בבוקר את נותנת בקבוק תמ"ל ועל תצפי שתוכל לך ב10 ,היא פשוט לא רעבה ולכן תני ישר ב12 ארוחה צוהריים ולאחר מכן ארוחת פירות ב16 וב19 פנים של לחם עם ביצה מקושקשת עם גבינה ובקבוק תמ"ל בגיל הזה פעוטות אוכלים כל 4-5 שעות

31/10/2011 | 23:29 | מאת: זואי

בריגיט שלום, בהמשך לתשובתך - האם אני יכולה להשאיר את התפריט כפי שהוא ולהפרד מרגשות האשמה ? תודה, זואי.

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים