תינוק בן 10 חודשים שלא מקבל בקבוק

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

28/10/2011 | 14:28 | מאת: מילי

שלום, יש לי תינוק בן 10 חודשים שלא הסכים לקבל בקבוק מגיל יום והיה על בסיס הנקה מלאה עד גיל ארבעה חודשים. מגיל ארבעה חודשים התחלתי לשלב לו דייסה של מטרנה (שמתאימה לגיל 4 חודשים) וכמה טעימות של פירות, ירקות וקצת מרק ותבשילים ביתיים. מגיל 5 חודשים התחיל לאכול ארוחות שלמות וכל זה בנוסף להנקה (לא ויתר על אף הנקה). בגיל 8 חודשים חזרתי לעבודה ומשום שאני לא יכולה לצאת ולהניק יוצא שמשעה שבע עד שתיים הוא בלי הנקה או תחליף. במקום הוא מקבל פיתה קטנה עם ממרח (טחינה/ חומוס/ ולאחרונה גבינה לבנה) + מנת פרי (לא תמיד מסכים לה) + תבשיל ביתי עם אורז (עדשים חומים,ירקות,קציצות מרק עדשים כתומים). וכשהוא חוזר הוא יונק ואוכל עוד שתי ארוחות קטנות (לפעמים ביסקוויט, אולי קצת אורז עם תבשיל, או ביצה, חביתה.. מה שאחותו הגדולה אוכלת).. האם זה בסדר? האם לא נגרם לו נזק בכך שהוא מדלג על שתי הנקות? לאחרונה הוא כנראה הבין את העניין ומתחיל להתגעגע אז מרגע שהוא חוזר מהגן ועד שהוא נרדם הוא לא רוצה לאכול כלום רק הנקה! מה לעשות במקרה כזה? תמיד יש לי את ההרגשה שהוא לא אוכל מספיק כי הוא לא מקבל תחליף חלב! אציין שהוא ילד בריא חייכן פעלתן והתפתחותו תקינה, זוחל מגיל חמישה חודשים, מתיישב נעמד והולך סביב רהיטים.. נולד במשקל 3300 והיום הוא 8600. הטיפת החלב אמרו שהוא באחוזון 25 ושאולי צריך מעקב.. אשמח לחוות דעת או טיפים

אם את ממשכה להניק יש לך הנקה בוקר (מחליף בקבוק תמ"ל ) ,הנקה ערב (מחליף בקבוק תמ"ל ) ומנה חלבית כשי חוזר מהגן יוגורט או גבינה ואם את נותנת כך אין לך מה לדאוג

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים