פריחה על הגוף כתוצאה ממוצרי חלב?

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

24/10/2011 | 12:39 | מאת: נילי

שלום רב, יש לי תינוק מקסים בן 3 חודשים, הנקה מלאה בלבד. בבוקר התינוק מתעורר עם עור חלק לגמרי, ובמהלך היום מתפתחת עליו פריחה: על הפנים, הצוואר והעורף ובית החזה. לפעמים גם על הידיים ועל הרגליים. כמו כן בקפלים של היד איפה שהמרפק, מאחורי הברך ובקיפול בין כף הרגל לשוק יש עור אדום, מגורה ויבש. הרופאה טוענת שזה אלרגיה למוצרי חלב שאני אוכלת, והציעה להפסיק לאכול מוצרי חלב במשך שבוע כדי לראות האם חל שיפור. אני קראתי דווקא שיש להרבות במוצרי חלב בזמן ההנקה שכן זה תורם לחלב עשיר ובריא, ככה שזה נשמע לי מוזר... האם זוהי תופעה מוכרת? האם באמת יש קשר בין מוצרי חלב לפריחה על הגוף? אשמח לתשובה

הרופאה שלך צודקת והחלב שלך לא מיוצר רק מהחלב שאת אוכלת אלה מכל המזונות שאת אוכלת ולכן תנסי מה שהמליצה ,

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים