בת 11 חודש רזה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

23/10/2011 | 20:34 | מאת: אורית

בתי בת 11 חודש שוקלת 7100ג'. יש לה בעיה בבלוטת התריס מלידה והיא מאוזנת עם אלטרוקסין. היא אינה אוהבת לאכול אוכל מרוסק אלא מעדיפה חתיכות (אין לה שיניים בכלל)כשאני מנסה לתת לה דייסה היא לוקחת כפיות בודדות ובפירות וירקות אוכלת רק חצי קופסאת גרבר. בנוסף לכל זה היא איננה לוקחת בקבוק תמ"ל אלה ניזונה מהנקה בערב לפני השינה ובערך פעמיים במשך הלילה. אני מאוד מודאגת מהמשקל והרגלי האכילה. מה התפריט המומלץ בשבילה? כל כמה זמן לתת לה לאכול ומה? האם יש צורך במתן מזון נוסף עם ערך קלורי רב יותר אם כן אז מה מומלץ ואיך לתת אותו? תודה רבה

ת לא צריכה לתת לה מזון טחון אם לא רוצה ,תינוקות יונקים מעדיפים אוכל מוצק ולכן בסדר גמור שאוכלת מזון מוצק בבוקר את יכולה לתת חצי יוגורט עם כף שמנת ותחכי 4 שעות ותני פרי 1 כמו בננה ,ולאחר 3 שעות תני ארוחה בשרית קציצה עם אורז או תפו"א או פחמימה אחרת ולאחר 4 שעות יוגורט ובערב ביצה מקושקשת עם גבינה וירק והנקה כל עוד שממשיכה על העקומה שלה בסדר ואם שוברת עקומות משקל את צריכה יעוץ תזונתי יותר מורחב ואת יכולה לפנות לקופת חולים שלך ולבקש דיאטנית ילדים

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים