בן 6.5 חודשים באחוזון 20 משקל ?

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

21/10/2011 | 21:46 | מאת: אלכס

שלום, בני בן 605 חודשים מתפתח יפה וממש לא נראה קטן לגילו.אוכל 180 מ"ל סימילאק כ-5 פעמים ביום ולא מוותר על אף לגימה. נכנסתי למחשבון גדילה של טיפת חלב ברשת . משקלו 7.350 ק"ג . ולפי המחשבון הזה הוא באחוזון 20 - כלומר 80% מהתינוקות בגילו כבדים יותר? האם הנתון הזה אמין? כי אם כן אז זה אחוזון נמוך והוא רזה.. יש לציין שהגובה שלו לדעתי כ 65 ס"מ כרגע (לא בטוח). האם 7.35 ק"ג לגיל 6.5 חודש זה נמוך יחסית? האם רוב הילדים כבדים יותר בגיל זה?

העקומות גדילה הן אמינות ,על מנת שתדע אם הילד שלך רזה אתה צריך גם לבדוק % גובה ,65 סמ נמצא על % 20 בערך כך שהתינוק שלך פרופורציוני לגילו ,כמובן שיש מרכיב גנטי וגם כעת ה% גובה ומשקל ,זה לא אומר שכשי יהיה בוגר ישמור על אותן אותם % גובה ומשקל

23/10/2011 | 13:05 | מאת: לנה

שלום רב, בני לא אכלן גדול בכלל אבל יש ימים שהוא לא רוצה לאכול כמעט שום דבר למשל בבוקר אחרי 12 שעות ללא אוכל אוכל 10-12 כפיות של דייסה עם מטרנה וזהו.אחרי חצי שעה יכול לאכול עוד 5 כפיות של גבינה לבנה עם 3 עגבניות שרי וככה עד 1.30-14 בצהריים בכוונה אני לא נותנת לו משהו באמצע כדי שיוכל את המרק או קציצה או משהו וגם אותו סיפור כמו בבוקר כמה כפיות ופה נסגר.פירות הוא אוכל למשל קווי אחד ביום ללא תוספות.כל היום אני מוצאת את עצמי מתעסקת רק עם האוכל שלו שוקל בערך 8.5 ק"ג האם ניתן לתת תוסף תזונה להגדלת תאבון?

23/10/2011 | 19:46 | מאת: אלכס

הי, הגובה מגיע לכ 70 ס"מ. מה דעתך?

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים