תזונה לבן 9.5 חודשים- האם הוא אוכל יותר מדיי לגילו

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

18/10/2011 | 23:14 | מאת: אמא

אני חושבת שאני מאכילה יותר מדיי את בני בן ה-9 חודשים ושבוע..מאחר ויש לי הפרעת אכילה לא מעט שנים אני חוששת כל הזמן שמא הוא אוכל יותר מדיי ויהיה בעל עודף משקל כמוני.. הוא שוקל 9.5 ק"ג להלן התפריט שלו השגרתי : בוקר -180 תמ"ל בגן בבוקר- אחרי שעתיים - פירות (קערית) בצהרים (בגן) מרק ירקות בשרי אחה"צ- אחרי 3 שעות- בקבוק 180 (בגן) אחרי שעתיים בסביבות 17:30 התחלתי לתת לו יוגורט עיזים(150 מ"ל) עם בננה מגורדת בפומפיה בפנים (במקום מעדן מתוק שמכיל סוכר)... בשבע וחצי לפני השינה- בקבוק של 180 ואז הוא ישן עד שש בבוקר רצוף. ז"א שהוא אוכל 3 בקבוקי ביום +3 ארוחות מוצקים ביום. האם זה יותר מדיי? הוא לא אוכל "אוכל אצבעות" כי לא מצאתי זמן או צורך לעשות זאת.... האם עליי לשנות התפריט? להוסיף/לגרוע?

הוא אוכל מצויין ואת לא צריכה לדאוג אבל אם אין לך ביטחון אני מציעה להתייעץ עם דיאטנית מומחת לילדים הדרך שאת יכולה לדעת שאוכל מצויין היא לעקוב לפי עקומות גדילה בטיפת חלב (תבקשי מאחות טיפת חלב שתראה לך את העקומות שלו )

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים