תינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

17/10/2011 | 15:07 | מאת: מרינה

תינוק שלי בן שנה,אוכל אוכל מוצק כל היום, שוקל 11 קילו. אני רוצה להפסיק להניק (מניקה רק לפני שינה וגם פעם אחד בלילה). מה כדי לתת לילד לפני שינה? מטרנה (אבל הוא לא שותה טוב מבקבוק ואני נותנת לו מכפית וזה נורה קשה או שלתת לו דייסה גם וגם של מטרנה. ואם אני נותנת לו ארוחה אחרונה לפני שינה ב19, 19:30 בערב, האם זה אמור להספיק לו עד הבוקר ? ושאלה נוספת אם אני מבשלת לו דייסת קווקר או סולת - כבר מותר לו להוסיף קצת חלב לדייסה? (עד עכשיו הייתי מוסיפה קצת מטרנה בדייסה). האם אני חייבת להמשיך עם תמ"ל או שאני יכולה לתת לו ארוחב ערב טובה במקום וזה מספיק ללא בקבוק תמ"ל.

בגיל הזה תינוקות זקוקים ל2 בקבוקים 1 בוקר ו;1 ערב ואת יכולה לתת במקום תמ"ל חלב רק את צריכה לדעת שחלב לא מכיל ברזל וויטמינים ולכן מומלץ לתת תמ"ל עד גיל 3 שנים (את לא חייבת עד גיל 3 ) במקום הנקה תני בקבוק תמ"ל עם כפית דייסה ,את צריכה סבלנות כי היה רגיל לינוק ארוחה אחרונה יכולה להיות ב19:30 לפני השינה וכוללת קצת אוכל כמו ביצה עם קצת גבינה ובקבוק תמ"ל

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים