תזונה לתינוק עם מרפס סגור

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

17/10/2011 | 08:06 | מאת: אמא לתינוק

שלום רב, לבני בן 7 חודשים מרפס קדמי סגור מזה 3 חודשים. מהרגע שבו הבחינו שהמרפס הולך להיסגר הומלץ לתת טיפה אחת של ויטמין די ליום במקום שתיים, וכך אנחנו עושים. השאלה שלי נוגעת לטחינה גולמית (עשירה בסידן שגם הוא הרי טורם לבניית עצמות) - הילד אוהב את הטעם ואני מוסיפה לו כחצי כפית כל יום לארוחת פירות מגורדים (בלי התוספת הוא לא ממש מסכים לאכול פירות). השאלה שלי האם יש מניעה לעשות זאת, או שלא לתת כל יום טחינה בשל העניין הזה של מרפס סגור ומחשש שהדבר עלול לעודד סגירת פתחים נוספים בגולגולת? תודה מראש.

17/10/2011 | 16:14 | מאת: ד"ר פרדקין עקיבא

אין כל קשר בין מרפס הנסגר מוקדם מ - 6 חודשים ובין תזונה או מתן ויטמין D . התופעה בדר"כ עדתית (שכיח בקרב אוכלוסיה בוכרית) או התפתחותית . ניתן להמשיך ולהזין את הילד כרגיל כולל טחינה וכן להמשיך לתת מנה רגילה של ויטמין D

17/10/2011 | 17:56 | מאת: אמא

תודה על התשובה. המרפס סגור מגיל 4 חודשים ולא 6.. אין רקע עדתי כפי שציינת. כפי שציינתי הומלץ על טיפה אחת של ויטמין די ולא שתיים וזאת ע"י רופאת ילדים. בכל אופן אם אני מבינה נכון אין בעיה עם טחינה?

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים