בת שנתיים יורדת במשקל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

15/10/2011 | 22:52 | מאת: תמר

שלום רב בתי בת שנתיים, על פי רוב אכלה מצויין - ינקה עד גיל שנה ושלוש בשילוב מטרנה ומוצקים, הייתה פתוחה לסוגי מאכלים רבים ואכלה ברצון ובשמחה. מדי פעם אכלה עוגות או גלידות אך בלי חטיפים ובלי הגזמות. מזה מספר חודשים לא עלתה במשקל ולאחרונה אף ירדה (שוקלת כרגע מעט פחות מעשרה ק"ג). יש לציין כי סובלת מנזלת ושיעול לעיתים תכופות. לאחרונה ממש ירידה בתיאבון, "משחקת" עם האוכל בצלחת, מבקשת דברים שונים ולא אוכלת אותם, הכמויות קטנות וגם הסוגים, אני מאד מודאגת מפגיעה בהתפתחות ועוד, יש עצה?

17/10/2011 | 16:11 | מאת: ד"ר פרדקין עקיבא

ירידה במשקל בפעוטה בת שנתיים מחייבת ברור. יתכן ומדובר בבעית אכילה של הגיל הרך או התפתחות של תת ספיגה כמו מחלת צליאק . ממליץ להתייעץ עם רופא הילדים או גסטרואנטרולוג ילדים

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים