אנמיה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

11/10/2011 | 00:26 | מאת: מני

אני אב לבן מקסים בין שבעה שבועות שסובל מדימום בצואה לעיתים באופן גלוי ולעיתים סמוי. עליי לציין שבני נולד פג בשבוע 34+2 במשקל של 1.624 ק"ג. הוא שהה בפגייה כ-5 שבועות וקיבל פעמיים מנות דם בעת שהותו בפגייה גם בעת השחרור רמת ההמטוקריט הייתה קצת נמוכה 28 אך בכל זאת הוחלט לשחררו תחת מעקב. לאחר 4 שבועות בפגייה האחות שמה לב שיש לו דם בצואה ולכן הופסקה ההנקה ועבר לכלכלה של נוטרמיגן. לקראת שחרורו נאמר לאשתי שבמידה והיא רוצה להמשיך ולהניק אותו עליה לחדול מלאכול מוצרי חלב בכלל. ואכן היא נענתה ולא אכלה מוצרי חלב שבוע ימים והחלה להניק בהדרגה שוב, אך כעבור מספר ימים נראה שוב דימום ברור בצואה ולכן הפסקנו לחלוטין את עניין ההנקה ועברנו לכלכלת נוטרמיגן וראינו שלאט לאט הצואה נראית ירוקה ופחות אדומה אך כיום שבועיים וחצי לאחר תזונה בנוטרמיגן ערכנו בדיקת דם לבננו ונצפתה אנמיה ורמת המוגלובין נמוכה של 7.1 והוחלט לאשפז את בני ולתת לו מנת דם נוספת בבדיקת צואה אתמול והיום נאמר לנו שיש דם סמוי בצואה. האם ייתכן להגיע למצב של אנמיה קשה כתוצאה מאלרגיה לחלב למרות שהוא ניזון רק בנוטרמיגן? שמעתי מחבר על מזון יותר מפורק בשם "נאוקייט" האם כדאי באמת לעבור למזון זה שהוא מפורק יותר? כרגע הרופאים ממליצים להמשיך עם נוטרמיגן. אנחנו אובדי עצות ולא יודעים מה לחשוב ומה גורם לאנמיה זו. האם מדובר בבעיה אחרת במערכת העיכול ולא אלרגיה או בכלל בעיה המטולוגית. אנא עזרתכם. תודה מראש, מני.

17/10/2011 | 16:20 | מאת: ד"ר פרדקין עקיבא

אין לשלול אכן שלילד אלרגיה לחלב שביטויה פסי דם בצואה משניים לתגובה אלרגית ודלקת של המעי הגס. יש לשלול גם גורמים אחרים לאנמיה בגיל זה . נאוקייט הינו תכשיר מפורק יותר מנוטרמיגן ומומלץ במקרים של אלרגיה לחלבון חלב פרה שאינו מגיב לנוטרמיגן . על מנת להחליט מה לעשות - לעבור לנאוקייט, לבצע בדיקות פולשניות לשלול דלקת של המעי הגס או פתולוגיה אחרת ממליץ שתפנה למומחה לדרכי עיכול של ילדים שילמד בצורה מסודרת על הילד ומחלתו וימליץ לך על הברור והטיפול הנכונים ביותר

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים