איך להאכיל נכון את הילד בן השנתיים?

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

07/10/2011 | 14:09 | מאת: מיטל

בני בן שנתיים. 1. בני בכל ארוחה מסרב לאכול בשר וירקות אלא רוצה לאכול רק אורז או פסטה. 2. עד היום (לצערי, כיוון שסבל מחוסר משקל וברזל- היום סובל קצת מחוסר ברזל, המשקל מאוזן!) האכלנו אותו מול הטלויזיה, וכאשר היה מרוכז בטלויזיה דחפנו לו מתחת לכפית האורז/הפסטה מבלי שירגיש בשר וירקות. היום הגענו למצב שמצד אחד הוא כבר שם לב שדוחפים לו בכפית והוא לא מוכן לאכול אלא רק אורז/פסטה (גם אם זה מול או לא מול הטלויזיה). אם שמים לו צלחת רק עם ירקות הוא זור ק ואותה על הרצפה ובוכה שהוא רוצה אורז. פירות הוא אוכל.וכשהוא לא אוכל מספיק טוב במהלך היום אני משלימה לו מטרנה סמיכה לפני השינה, כדי שלא יקום בלילה רעב (כבר קרה לי שקם רעב). לא מסכים לאכול ממגוון המוצרים עתירי הברזל מלבד תמרים (לא חומוס, לא קטניות). מאוד אוהב לחם בלי ממרחים!. אין ספק שיש פה מגוון מצומצם של מזון, הרגלי אכילה רעים (טלויזיה והסתרת האוכל בכפית), והתסעסקות מוגברת שלנו בילד תוך מתן תשומת לב מרובה בזמן הארוחה. אנא עזרו לי איך כדי לי לנהוג נכון, כדי לשפר את המצב, ולמנוע ממני לעשות טעויות עם הילד? תודה רבה, רבה! מיטל

יש כאן הרגלים לא טובים וגם הילד בררן ,זה לא מספיק ולא נכון לכתוב מה עלכם לעשות ,את חייבת לפנות לקופת חולים שלך ולבקש יעוץ אצל דיאטנית מומחת לילדים על מנת שתעשה סדר

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים