מוצקים בגיל 5 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

26/09/2011 | 07:43 | מאת: שירה

שלום, בתי בת 5 חודשים. התחלתי טעימות מזון בגיל 4 חודשים, והיא מאוד נהנתה ודרשה כל פעם עוד ועוד. הגעתי כיום למצב שהיא אוכלת מנת פירות במקום ארוחת תמ"ל. בגלל שהמלצות משרד הבריאות הן לתת ארוחה רק מגיל 6 חודשים זה קצת מטריד אותי... 1. האם זה בסדר להחליף ארוחה אחת של תמ"ל במוצקים כבר בגיל 5 חודשים? 2. כמה זה נחשב מנת פרי מספקת לארוחה? 3. אם היא מסיימת מנה יפה של פרי (100 סמ"ק), שבעה, ולא מראה סימני רעב, האם עדיין להציע לה תמ"ל או לחכות שתהיה רעבה? 4. האם לתת מים לאחר ארוחת מוצקים או רק מגיל 6 חודשים?

קבלה ארוחה בגיל 5 חודשים ומסתדרת ,על תלכי אחורה אם לא רעבה את לא צריכה להשלים עם תמ"ל היא יכולה לאכול 125 סמ"ק נפח ,זה בסדר עכשיו תתחילי להתקדם עם ארוחת מרק את יכולה לתת מים לאחר ארוחה מוצקה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים