פליטות לאחר כל ארוחה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

22/08/2011 | 11:19 | מאת: נעמה

שלום רב, בתי תיהיה בסוף אוגוסט בת 4 חודשים. נכון לסוף יולי שקלה 5 ק"ג ולאורך כל הדרך עד אז עלתה יפה במשקל (כיום אינני יודעת כמה שוקלת כי טרם הייתי איתה בטיפת חלב). היא אוכלת סימילאק כל 3 שעות ובסביבות 120CC כל ארוחה. בימים/שבועות האחרונים פולטת אחרי כל ארוחה לפעמים מעט ולפעמים הרבה שממש נשפך על הרצפה שלוליות קטנות של פליטה. הייתה תקופה די ארוכה שלא פלטה או פלטה מעט מאוד ושוב חזרה לפלוט. האם המצב תקין ? האם ישתפר בקרוב כשתתחיל אוכל מוצק ? איך אני יכולה להיות רגועה שלא מדובר בבעיה רפואית כלשהי(כמו ריפלוקס למשל) ? בתודה מראש, נעמה

סיבה אחת שאת יכולה לראות אם יש בעייה היא שתסרב לאכול . לפעמים פליטות נובעות מהנפח הגדול יחסית ,תנסי לתת במקום 120 סמ"ק 100 סמ"ק תמ"ל ואם לא עוזר תוסיפי קורנפלור בתוך כל בקבוק (לדוגמא על כל 100-120 סמ"ק תמ"ל חצ כף מדידה של סימילק עם קורנפלור נמס ) ואם כלזה לא עוזר לכי לרופא ילדים שלך

23/08/2011 | 09:29 | מאת: נעמה

שלום רב, תודה על התגובה ויש לי עוד שאלה/הערה... הילדה איננה מסרבת לאכול, להיפך, אחרי 3 שעות בוכה וממש שמחה לקבל אוכל. לפעמים היא עושה הפסקה באמצע הבקבוק ואז ממשיכה (בלי שאני מכריחה אותה) ולפעמים שותה את הבקבוק כולו בלי הפסקות. דבר נוסף חשוב ששכחתי לציין, היא פולטת אפילו שעתיים אחרי הארוחה (!!) מה שהופך אותה לחסרת שקט ומקשה אליה להירדם כשעייפה ורוצה לישון. אשמח לתגובה שוב. המון תודה, נעמה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים