בן שנה ו - 3 חודשים - בעיית מוצקים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

05/08/2011 | 11:08 | מאת: שני

שלום, בני בן שנה ו - 3 חודשים, אוכל קרוב לחצי שנה מוצקים רק טחונים. פירות טחון ומרק ירקות טחון. ניסינ ולעבוד לאכול מוצק ממש, קציצות, אורז, פתיתים תפו"א וכו'. והא פשוט מוציא את האוכל, הוא לא מוכן ללעוס. ניסיתי מרקמים טחונים יותר גסים אך ללא הצלחה. אך, אם אני אתן לו עוגיה, ופל, במבה, הוא יאכל זאת ללא בעיה. החלטתי כי אני מורידה את הטחון ומנסה לתת רק אוכל רגיל. עברו 5 ימים והוא עדיין לא התחיל לאכול מוצק, ובמקום זה לא נתתי לא משהו חלופי. יצר שהוא אכל תמ"ל בבוקר ובערב לפני השינה. האם הדרך הזו נכונה? מה עליי לעשות? לעזרתך אודה שני

כפי שאת אומרת לילד אין שום בעייה של לעיסה ,פשוט אוכל מה שאוהב ולכן את צריכה ליצור מצב שיהיה רעב ולא עצבני על מנת שיתחיל לאכול מוצקים בבוקר בקבוק תמ"ל 5 שעות בלי אוכל וארוחה מוצקה (תחשבי על מזון שאולי הוא אוהב )לדוגמא אורז או קוסקוס עם קציצה מפוררת ואם לא רוצה להעביר את הארוחה לאחר מכן ושוב לחכות 4 שעות (כמובן על תיתני כלום בין הארוחות ) עד שיהיה מוכן לאכול ,סביר להניח שיתחיל לאכול בערב בקבוק תמ"ל

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים