נוטרימגן לאחר פליטות

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

03/08/2011 | 22:32 | מאת: מיכל זוהר

אני ילדתי תאומים כיום בני חודש וחצי אחד הילדים מיום היוולדו קיבל סימילאק בבית החולים והיו לו פליטות מרובות לאחר וירידה במשקל של יותר מ 10% הוחלט להחליף לו למטרנה EXTRACARE והפליטות נמשכו אך פחות ולאחר מספר ימים חזרו כמו שהיה בבית החולים וכעבור שבועיים מיום הלידה הילד עדיין לא הגיע למשקל לידה אני אציין כי הוא נולד במשקל של 2465 וירד למשקל של 2170 ושבועיים אחר כך שקל רק 2400 בהחלטת רופא ילדים הוחלף לאינפמיל שאמנם עצר את הפליטות אך עשה עצירות כואבת שגרמה לילד חוסר שקט נוראי כעבור כשבוע הפליטות חזרו בצורה נמוכה אך חזרו ולתאום השני התחילו פתאום גם כן פליטות מרובות אציין כי הוא היה ניזון ממטרנה רגילה מיום הלידה (למעט סימילאק בבית החולים) ושוב על פי החלטת רופא ילדים הוחלט על נוטרימגן - מיום שהם החלו לקחת את התחליף הם לא רגועים בכלל אמנם ש להם יציאות מספר פעמים ביום שלא מוצאות חן בעיני כלל ועדיין יש פליטות מרובות אפילו כעבור שעה ויותר מסיום האוכל אני אובדת עצות וחסרת מנוחה בבקשה תעזרו לי מה לעשות מה עוד נשאר לי לעשות אציין כי משפחתי המליצה לי לתת להם מטרנה צמחית ואני מפחדת מרוב המעברים החדים עם האוכל אשמח לקבל תשובה בהקדם

04/08/2011 | 09:21 | מאת: ד"ר בתיה וייס

פליטות אינן מחלה אלא מצב תקין של חוסר בשלות השסתום הקיבתי-ושטי. לעתים הן ביטוי לאלרגיה לחלבון חלב פרה. במידה ועליית המשקל אינה מספקת יש לטפל- השכבה מוגבהת, הסמכת האוכל (אפשר להסמיך עם קורנפלו במקום לתת אנפמיל). במידה והרופא התרשם כי אולי מדובר בביטוי לאלרגיה המשיכו נוטרמיגן (יציאות מס' ביום תקינות על פורמולה זו) והסמיכו עם קורנפלור.

04/08/2011 | 15:53 | מאת: מיכל זוהר

תודה על התשובה המהירה אך יש לי מספר שאלות נוספות 1. במידה ואני מעוניינת להוסיף להם קורנפלור לאוכל האם זהו קורנפלור רגיל שקונים בסופר ואיך אני יודעת את הכמות שניתן להוסיף לאוכל אם הם אוכלים לדוגמא מנה של 90CC כמה קורנפלור אני אמורה להוסיף אני אציין כי במנה של 90 מ"ל מים אני שמה 3 כפות נוטרמיגן . 2. האם אני אמורה לקבל אישור מרופא ילדים לפני הוספת קורנפלור או שלא חייב 3. האם זה יכול לגרום לעצירויות (כי לא בא לי סבל אצל הילדים) 4. האם תוספת של קורנפלור יכולה לגרום להם לתחושת שובע ארוכה מהרגיל ולישון לפחות לילה שלם

24/11/2023 | 22:02 | מאת: מיטל

ענו לך על זה?

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים