בת 10.5 חודשים מסרבת לאכול מוצקים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

01/08/2011 | 21:35 | מאת: נטלי

שלום, בתי בת 10.5 חודשים בשבועיים-שלושה האחרונים מסרבת לאכול אוכל מוצק. היא רוצה רק בקבוק. זה קרה בהדרגה, היא התחילה לאכול חצי מנה ופחות ועכשיו היא פשוט מסרבת לאוכל מוצק בכלל. היא דוחפת עם היד כל דבר שאני מציעה לה ומתחילה לבכות אם אני מתעקשת. אני חושבת שהתאבון שלה לא נפגע, כי היא משלימה מאוד יפה מהבקבוק. ניסיתי למנוע ממנה את הבקבוק ולחכות שתהיה ממש רעבה, כדי שתוכל, אבל היא מסרבת בכל תוקף. חייבת לציין שניסיתי המון וריאציות של מזונות ותבשלים, למקרה שנמאס לה או אם משהו לא טעים לה...כלום. אני לא מבינה מה הבעיה. האם זו בעיה התנהגותית או פשוט פינוק? מה אפשר לעשות כדי להבין את הבעיה?

אם בריאה לחלוטין יתכן שזה התנהגותי ולכן תתני בקבוק בוקר וערב ותעריבי אותה במשך היום ארוחה כל 4-5 שעות וגם אם לא מוכנה חכי עד שתסכים

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים