תזונת תינוקת בת שנה- דחוף

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

31/07/2011 | 15:26 | מאת: נועה

שלום רב, ביתי בת השנה הפסיקה לפתע לאכול מרק ורסק פירות והיא ניזונה כשבוע וחצי אך ורק מבקבוקים. ניסיתי הכל: להושיב אותה איתנו לאכול ולתת לה לטעום מכל דבר, לשנות את הרכב המרק, לתת לה לנסות לאכול בכפית, אך שום דבר לא עוזר. היא מוכנה לאכול רק זיתים ואבטיח, ממשיכה לשתות מטרנה בתיאבון אך סוגרת את פיה נמרצות בכל ניסיון להאכילה בכפית. עד לפני שבוע וחצי היא אכלה רסק פירות, מרק, יוגורט, מעט ביסקוויטים ושלושה בבקוקי מטרנה (מחוזקים בדייסות למיניהן). חשבתי שאולי היא מצהירה על עצמאותה בסירוב לאכול עם כפית ולכן אני מושיבה אותה בכיסא האוכל שלה ומציעה לה מגוון רחב של דברים: גבינות, לחם, ירקות, פירות, קציצות. הכל בעצם. במקרה הטוב היא נוגסת, טועמת ביס קטן ובזה מסתיים העניין, במקרה הרע היא פשוט מעיפה את הדברים שלפניה או מתעלמת מהם. יחד עם זאת היא עדיין עם תיאבון וכאשר היא רואה לפניה דברים שהיא באמת אוהבת כמו אבטיח היא אוכלת אותם. מה עושים?? תודה רבה!

את צריכה להוריד מספר בקבוקים תמ"ל ולתת בקבוק תמ"ל בבוקר ו1 בערב לאחר 4 שעות תני ארוחה כמו מעדןאו יוגורט וחצי פרי ולאחר 4 שעות תני בשר כמו קציצה בתוך אורז או פירה : את צריכה להרעיב אותה לא לתת בקבוק אם את רוצה שתוכל ,ובקיצור שמרי על מרווח של 4 שעות בין ארוחה לארוחה ובקבוק תמ"ל 2 במשך היום (בוקר וערב )

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים