פיחות חלב אם

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

27/07/2011 | 12:20 | מאת: תמי

שלום רב, בתי בת 3 חודשים. עד גיל חודשיים הייתה ניזונה מהנקה בלבד. העלייה במשקל הייתה איטית (כ-150-180 גרם בשבוע). לפתע בגיל חודשיים לא הייתה מוכנה עוד לינוק. כשהייתי מקרבת אותה לפיטמה הייתה צווחת ומזיזה את ראשה, ומסרבת לינוק למרות שהייתי מנסה להכריח אותה ולא לוותר. אולי משום שלא היה שם חלב בכמות רבה לכן היה לה קשה לינוק. לכן החלטתי לשאוב לה אוכל כל 3 שעות. הייתה אוכלת 120 CC . כיום אוכלת לא יותר מ- 110. הבעיה היא שהחלב ממעט לצאת, ובכל יום שעובר הכמות פוחתת. לכן אני נאלצת לתת לה פעמיים ביום סימילאק. מאז שהתחלתי לשאוב אני לוקחת פעמיים- שלוש ביום כמוסות חילבה, ו-3 פעמים ביום טיפות רב חלב. זה לא עוזר ולא תורם לעליית הכמות לצערי. האם בשאיבה החלב פוחת? הייתי רוצה להמשיך להעניק לבתי חלב אם עד גיל חצי שנה לפחות. מה ניתן לעשות בנידון? קבעתי תור ליועצת הנקה בטיפת חלב (בתקווה שזה לא מאוחר מדי)- אך רק לעוד שבועיים....

שאיבת חלב עוזרת ליצור חלב ולכן תמשיכי לדעתי את צריכה לקחת 6 כמוסות חלווה ליום ,שמי לב שאת שותה מספיק מים כמובן שאסור לשתות תה כיזה מייבש היועצת הנקה שתתוכל לעזור לך מקבלת בעודים ,קוראים לה ד"ר ליבוביץ (הכי טובה בארץ )

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים