ילד סרבן אכילה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

18/07/2011 | 14:41 | מאת: נועה

שלום לכם, בני הקטן, בן שנה ועשרה חודשים, החליט להפסיק לאכול 90% מהדברים שאכל עד כה- לא מוכן פתאום לגעת בבשר, לא אוכל מעדני חלב (עם זאת, מאוד מאוד אוהב קוטג'), לא מוכן לטעום פירות וירקות למעט בננה, הפסיק לאכול חביתה וכו'. הארוחות שלו מאוד חד-גוניות ומורכבות יום אחר יום מאותם דברים- לחם עם טחינה/חומוס/קוטג', אצבע גבנ"צ, פשטידת בטטה, פסטה עם רוטב ספציפי שהוא מאוד אוהב (רוטב לחלוטין לא מזין), בננה וצלוחית קורנפלקס. הוא מקבל ארבעה בקבוקי מטרנה ביום שקשורים להליכה לישון או להתעוררות אבל כל בקבוק הוא של 60 מ"ל בסה"כ ולא ממש נועד לצרכי שובע אלא רגיעה ופינוק. הוא פשוט מסרב לחזור לדברים שאכל בעבר ומצד שני, מסרב להתנסות בדברים חדשים. אני חוששת מאוד שימשיך בכך מכיוון שזו תזונה שאיננה בריאה לחלוטין. מה עושים עם זה? תודה

יתכן שמה שאכל קודם לא ירצה לאכול עכשיו ואנו מכירים את זה אבל בכל זאת לא צריך להיכנס ללחץ ולא לעשות מי זה עיניין מול הילד על מנת שזה לא יהפוך להיות התנגותי ראשית תנסי להקטין מספר בקבוקים (תני 1 בבוקר ו1 בערב ) תני 2 במקום 4 ואם את רוצה לתת בקבוק לפני הרדמות את יכולה קצת מים שנית סה"כ יש פריטי מזון שהוא כן אוכל ואת צריכה לעשות סדר לא עד כדי כך מזוןשלו לא בריא בכלל : קוטג ,גבינה צהוב ,פשטידת בטטה ,בננה ,פסטה ,טחינה הם עדיין מזונות בריאים ,זה נכון שהוא לא מגוון ויתכן שזה ימשיך תתייעצי עם הרופא שלו את צריכה לתת ויטמינים תנסי מידי פעם בשר בכל מיני צורות ו ביצים תנסי בכל מיני צורות (פנקק ,לחם מטוגן ,לביבות וכו ) אם את לא מסתדרת לכי לדיאטנית מומחת לילדים שתאזן לך את התפריט דרך הגב עוד מדד שיכול להראות לך אם הילד בסדר : משקל וגובה הכי חשוב על תתכיחי אותו לאכול סוגי מזון שלא רוצה

19/07/2011 | 22:17 | מאת: נועה

05/08/2011 | 13:21 | מאת: סאלי

לבריגיט, כנראה שלא פירטתי מספיק, אך מדובר בילד בן 5.5 שנים... באופן כללי, שניצל זהו הבשר היחיד שמסכים לאכול.האם יש דרך לגרום לו לרצות סוגי בשר נוספים למרות שהוא מסרב? האם פשוט "לזרום" איתו ולתת לו לאכול את האוכל שהוא מבקש? שוב תודה רבה על התייחסותך.

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים