תינוקת בת 10 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

11/07/2011 | 12:22 | מאת: shirany

שלום רב, זקוקה לעזרתכם, התינוקת שלי בת 10 חודשים ואיננה אכלנית בכלל. אני מציעה לה מגוון דברים ולא בארוחות מסודרות לפעמים היא רוצה לפעמים לא. בתקופה האחרונה, עניין של חודש הוא יכולה לחיות על 2 ארוחות במהלך היום- בבוקר מטרנה + דייסה ממנה אוכלת בסביבות ה180 מ"ל ועוד ארוחה ביום, יכול להיות שמנת+גמדים, או ארוחת פירות אחת. אתמול למשל אכלה בבוקר מטרנה ועד הצהריים לא רצתה כלום עד שנתיי לה עגבניה+כמה כפיות גבינה. בין לבין מנשנשת גבינה צהובה/פתי בר/במבה. אבל לא ארוחה של ממש. בנוסף מסרבת לאכול מרקים וגם ביצה קשה לא אוהבת. במשקל היא שוקלת 8 ק"ג וגובהה 75 ס"מ. תינוקת גם פעילה מאוד ומתפתחת מאוד יפה מוטורית. נראה שהכול תקין אבל היא לא אוהבת לאכול, לעיתים צריך לשחק איתה ולכוון לה את הפה כדי שתוכל (לא להכריח). יש לכם טיפים מה לעשות? האם אני מודאגת סתם? שכחתי לציין שיש לה יציאות תקינות, לפחות 2 ביום. לעזרתכם אודה. סליחה על האורך.

את צריכה לתת ארוחות מסודרות ולא לתת לנשנש תעשי רווחים בין ארוחות של 4-5 שעות ,על תדיחיפי לה אוכל ועל תכווני לה את הפה ,אם תהיה רעבה תוכל יפה אם את לא מסתדרת תפני לדיאטנית ילדים שתעשה סדר

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים