תזונה לתינוק בן 9 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

07/07/2011 | 09:59 | מאת: שיר

שלום! בני בן 9 חודשים.. מאז שנולד יונק (לא מוכן בכלל לשתות מטרנה, ניסינו המון...) וכמובן שאוכל מוצקים. הוא די קשה באוכל אך משתפר לאט לאט.. במשקל- נמצא מתחת לאחוזון 3 (שוקל 7.400). אני רוצה ליצור לו סדר יום בעניין השילוב של המוצקים, השינה וההנקה אך אני קצת מסתבכת- בעיקר בשעות הבוקר: ב- 5 הוא מתעורר לינוק אך לא ארוחה מלאה מפני שנרדם וחוזר לישון. ב- 7 הוא קם ואז אני מניקה אותו שוב ב-9 ישן שינת בוקר אך גם כאן הוא רוצה לינוק ולא מוכן לישון ללא הנקה. ניסיתי לגמול אותו מזה אך נראה שהוא באמת רעב. כתוצאה מכך כל הארוחות בהמשך מתאחרות: ב- 11:30-12- ארוחת פירות (זה לא מאוחר מדי?) ב- 14:00-15:00- ארוחת צהריים (והשלמה של הנקה) (לפעמים ארוחת ביניים של פיסקוויט ופרי -תלוי מתי הייתה ארוחת הצהרים..) ב- 18:00- ארוחת ערב ואז מקלחת והנקה לפני השינה. לדעתי הבעיה בבוקר נובעת מכך שאין לי מספיק חלב לארוחה מלאה ולכן יוצא שההנקה נמרחת (מה שלא היה קורה אם היה שותה בקבוק) מה כדאי לעשות? אולי לתת פירות לפני השינה?

תנסי להקטין הנקות סוף 9 חודשים את יכולה לתת ב5 בבוקר הנקה 7 חצי יוגורט עם 2 כפות שמנת 15% שומן (הוא צריך לעלות במשקל ) או יוגורט בלי שמנת 11 פירות 15 ארוחה בשרית (אם רוצה לישון השלמת הנקה ) 19 תפו"א עם גבינה הנקה ואם קם בליילה עוד הנקה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים