חומצה פולית לפג

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

29/06/2011 | 10:52 | מאת: ליה

שלום רב, ביתי נולדה במשקל 1500 וכמובן נשארה בפגיה קרוב לחודש עד למשקל תקין. בשחרור מהפגיה קיבלנו מרשם לחומצה פולית ונדרשנו לתת לה שלוש פעמים בשבוע 2.5 מ"ג של חומצה פולית. לא צויין לאיזה תקופה, אך ההמלצה הייתה פחות או יותר עד לגיל 4 חודשים. בגיל 3.5 חודשים דיברתי עם רופא הילדים שאמר שאין צורך להמשיך במתן חומצה פולית והוא "אינו יודע מדוע היא מקבלת בכלל חומצה פולית". מכיוון שלא קיבלנו מידע ברור בנושא, יש לי 2 שאלות: 1. עד איזה גיל מומלץ לתת חומצה פולית לתינוק שנולד פג, 2. שאלת השאלות -מה המשמעות הקלינית או בקיצור מדוע מומלץ לתת לפגים ח. פולית. למותר לציין שהתינוקת בת 3.5 חודשים. תודה.

אין גיל מסויים ,יתכן במקרה שלכם שאולי היה חסר בחומצה פולית ולכן נתנו ,בכל אופן יש חומצה פולית בתמ"ל וגם בחלב אם לא כולם מקבלים חומצה פולית ,אפשר גם לתת מולטיויטמין שמכיל חומצה פולית ,יתכן שלילדה הייתה אנמיה כתוצאה ממחסור בחומצה פולית ושזה תוקן ולכן הופסק

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים