כמות ארוחות ומים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

27/06/2011 | 11:15 | מאת: מיכל

שלום ביתי בת 6 וחצי חודשים, אוכלת 2 ארוחות ביום של מוצקים טחונים: בבוקר פירות/דייסת קוואקר. ובצהריים ירקות ועוף. שאר היום היא יונקת (ישנה לילה שלם ללא הנקה). ניסיתי בימים האחרונים להוריד את כמות ההנקות ל-4 כך שתאכל מקסימום 6 ארוחות ביממה. אך הבעיה היא שבזמן האחרון היא נרדמת במהלך היום רק עם הנקה וכך יוצא שלפעמים גם שעה לאחר האוכל (ואוכלת כמות גדולה) עוד יונקת. ביומיים האחרונים ניסיתי להחליף את ההנקה לצורך הירדמות במים בבקבוק. וזה עבד כמה פעמים, אך אז נוצר מצב שהיא יכולה לשתות ביממה אחת כמות של כ- 250-300 מים. האם זה יותר מידי? האם זה בעייתי שיונקת יותר מ-4 פעמים ביום פלוס 2 ארוחות? ומה לדעתך עדיף? יותר מים לפני שנרדמת או הנקה? (אני יודעת שעדיף שתרדם לבד במיטה עם ליטוף, אך כרגע בהתחשב במצב הנוכחי אשמח לקבל את דעתך לגבי שאלתי). תודה מראש מיכל

את לא צריכה למהר כי היא קטנה ועדיין מגיע לה הנקות וגם אוכלת 2 ארוחות (יופי ) תני לה הנקה לפני שתירדם אם זה צורך להארוחה שלה ואם יונקת לא צריכה הרבה מים במהלך היום דוגמא לתפריט הנקה פירות ארוחה בשרית הנקה הנקה הנקה ועדיין מתעוררת בליילה לתת הנקה אם את רוצה להוריד הנקה בהדרגה את צריכה לתת תחילף חלב

28/06/2011 | 19:46 | מאת: מיכל

שלום תודה על תשובתך. אך יש לי עוד כמה שאלות. כיום התפריט שלה נראה כך: סביב 6:00 מתעוררת ויונקת. סביב-8:30 אוכלת ארוחת בוקר (דייסת קוואקר/פירות) -10:00 היא כבר מאוד עייפה ויונקת כדי להירדם. סביב 13:00 אוכלת ארוחת ירקות ועוף. סביב 15:00-16:00 יונקת. לפעמים יוצא שיש בנוסף לזו עוד הנקה אחת לפני הערב. 19:00-20:00 יונקת ונרדמת ללילה. השאלה שלי היתה אם את ההנקה של 10:00 אפשר להחליף במים מכיוון שהיא אכלה ארוחה מלאה רק שעה וחצי לפני ולדעתי ההנקה היא רק לצורך הירדמות. ואז אולי אפשר להחליף את זה במים, אך שוב זו יוצאת כמות גדולה מאוד של מים. ואם בכל זאת היא יונקת האם זה יכול לגרום לאכילת יתר? או כאבי בטן? הרבה שאלות... מקווה שהתיאור מובן :) שוב תודה, מיכל

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים