פתאום לא רוצה לאכול כלום

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

24/06/2011 | 03:48 | מאת: דיאנה

שלום רב.. יש לי תינוק שובב בן שנה וחודשיים שעד לפני חודש היה אוכל הכל מהכל לפי סדר יום קבוע (הוא לא בגן)ארוחות דיי יפות 5 ארוחות ביום. אני לא מבינה מה קרה אבל כבר יותר מחודש הוא לא אוכל כרגיל: 8:00- 60מל סימילק בלבד לאומת 120מל של פעם. 10:00- תפוח וחצי פרי אחר טחון עם כפית או שתיים דייסה-אוכל חצי מהכמות ואף פחות 13:30- הוא לא מוכן לאכול את העוף עם הירקות מרק/קוסקוס..הוא אוכל אולי 100 מל.. האוכל טחון 16:00- קצת פרות יער שאותם הוא אוכל בכייף/חצי בננה + יוגורט קטן (גמדים) 18:00- ביצה קשה כל יום (אוהב מאוד) אגבניה מגורדת (הוא יכול לאכול כל היום אגבניות בלי הפסקה נידמה לי שהוא רוצה לאכול רק אגבניות ולבן של ביצה) + פרוסה של גבינה צהובה ויוגורט אז מקלחת ולישון אבל הוא מתחיל לבכות ואני לא יודעת אם זה מרעב או סתם. אז אני נותנת לו בקבוק סימילק 120מל חצי עם מים וחצי עם חלב פרה והוא אוכל את הכל בדרך כלל ונרדם בסביבות 19:00. וכך יוצא שהוא הפסיק לאכול ירקות מבושלים בשר ודגנים(לא לחם לא פסטה לא אורז לא פחממות) רק פירות וחלב ב22:00 אני נותנת לו סימילק 120-מל על בסיס מים וחלב פרה(חצי חצי) פעמיים בשבוע בבוקר הוא כן אוכל חצי פרוסה עם אבוקדו וביצה השאלה היא למה פתאום הוא מסרב לאכול אוכל מבושל אני טוחנת-הוא לא רוצה, אני מגישה בניפרד שיקח לבד הוא אוכל ביס ואת השאר יורק וזורק על הריצפה (משחק עם האוכל)? יכול להיות שאין לו טאבון בגלל שרק עכשיו יוצאות לו השיניים (יש לו רק 3 בנתיים) כי הריי הוא כן אוכל כמה מזונות בודדים ?? הוא שוקל בסיבות 12 13 קילו הוא מדלג על ארוחת צהריים לגמריי מה לעשות???אני כבר מתחילה להלחץ מהשינוי הקיצוני שלו... תודה מראש

קודם כל את צריכה לדעת שלאחר גיל שנה יש ירידה בתאבון באופן טבעי עד כדי ירידה בכמויות מזון נוסף לכך הוא כן אוכל רק מכוון שהוא גדול יותר את צריכה לרווח את הארוחות כל 4-5 שעות ארוחה ולא כל 2-3 שעות תנסי כן להקפיד על ארוחה בשרית ועל תיתני פירות במקום חכי שהיהי רעב דרך לדעת מה קורה איתו תשקלי אותו עוד חודש -חודש וחצי בטיפת חלב ו

25/06/2011 | 01:28 | מאת: דיאנה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים