בת חודש וחצי - ארוחות לא מסודרות

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

19/06/2011 | 09:00 | מאת: נעמה

בוקר טוב, ילדתי בת לפני 7 שבועות במשקל 2.580 קג' וכיום שוקלת 4 קג'. הילדה אוכלת סימילאק לרב כ-90CC בארוחה כל כ-3 שעות, אך ישנן ארוחות בהן אוכלת פחות מזה (כ-40-50CC) ובארוחה שלאחר מכן אוכלת גם כן פחות כך שבסופו של דבר אם מסתכלים על שתי הארוחות ביחד היא אכלה 90CC. בימים האחרונים אני מרגישה שהיא אוכלת כמויות לא קבועות ובמרווחי זמן לא קבועים, כלומר : היא מסוגלת לאכול פעם אחת 90CC ואף לבקש תוספת של 20-30CC ופעם אחת לאכול רק 40-50CC ואחרי שעה וחצי לבכות כי רעבה ורוצה עוד אוכל.כמו כן חשוב לי לציין שהזמן שלוקח לה לסיים ארוחה ארוך ומגיע לשעה ואף יותר מזה עם מספר הפסקות באמצע להוצאת אוויר ("גרפס"). כמו כן בימים האחרונים לא ישנה הרבה במהלך היום. לרב בוכה רק כשמשהו מציק לה (רעב,גזים, גרפס וכו'). הילדה מרטיבה טיטול אחרי כל ארוחה וצואה פעם ביום (די מתאמצת בשביל זה). אשמח לדעת אם המצב תקין (כי בסה"כ עולה במשקל) או שיש משהו שיכול לעזור לה ולי לאכול ארוחות משביעות יותר שיחזיקו אותה לפרקי זמן ממושכים ומסודרים יותר...

קודם כל אם עולה במשקל בקצב תקין היא מקבלת את הקלוריות שהיא צריכה אבל את צריכה לעשות סדר תאכילי אותה כל 3 שעות ותוכל כמה שהיא רוצה פר ארוחה אבל לחכות 15 דקות ואם את רואה שהיא לא רוצה לא לתת ושוב לחכות 3 שעות וככך עלה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים