כמות ביצים מותרת/שבוע- ילדה בת שנה וחצי

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

09/03/2024 | 14:22 | מאת: שלי

שלום בתי בת שנה וחצי, מס שאלות: 1. בתי מאוד אוהבת ביצים, האם זה בסדר לתת ביצה אחת ביום? מה הכמות הממולצת לביצים? 2. בביצה קשה היא אוכלת אך ורק את החלבון (הלבן), האם יש ערכים בחלק של החלבון? במידה וכן אילו? 3. אם היא אוכלת רק את החלק הלבן בבצה, האם אפשר לתת יותר מביצה אחת?

הי יכולה לאכול עד 2 ביצים ביום . יכולה לאכול 2 לבנים של ביצה וכדאי ללמד אותה לאכול גם את הצהוב שך הביצה ( חלמון כי עשיר גם בויטינים וחומרים תזונתיים מאוד חשובים להתפתחות הגוף .

11/03/2024 | 14:15 | מאת: המשך לשאלה

בביצה קשה היא לא אוכלת את החלמון אבל בחביתה למשל, כן. יש הבדלים בין הערכים? איזה ערכים לעומת זאת יש בחלק של החלבון?

הי בטח יכולה לאכול חביתה ואז תקבל גם את החלבון וחלמון ביצה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים