בן שנה וחצי בררן במיוחד 😭

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

24/02/2024 | 16:58 | מאת: נופר

היי , הבן שלי בן שנה וחצי , עבר את שלב הטעימות בזמן , הביע רצון לאכול ולטעום הכל , עד גיל 10-11 עמד בקצב ואכל מה שהצעתי לו ( פירות , ירקות , מרק ירקות ) תמיד אהב ״לנשנש״ - פירות חתוכים , קרקרים , פריכיות אממה - כבר חצי שנה הוא מסרב בתוקף לנסות דברים נוספים - לא אוכל שום פחמימה כמו לחם, אורז , פסטה , אפילו ביצה בורקס או עוגה - לא טועם! שום תבשיל לא בא בחשבון , לא בשר , לא עוף. אין יום שלא מציעה לו מהארוחות שלנו , לאכות לבד , שנאכיל אותו - ניסיתי הכל היום ניזון מתמ״ל בוקר וערב ובמהלך היום , שייק פירות , קרקרים , חטיף , מעדן , פירות טריים מה עושים? אציין שהוא מתפתח מדהים , הולך , מדבר , ומאוד חכם ילד ראשון שלי - לא יודעת מה עוד לעשות ומה עליי לבדוק אשמח לעזרה

הי נכון שאת מתארת יחסית מצב קשה . אבל יחד עם זאת אי אפשר להסיק עדיין בגיל הזה שהוא בררן . מציעה לאכול ארוחות מסודרות כל 4-5 שעות ולאכול איתו .לא לנסות לאכיל אותו לעיתים קרובות . אפשר ללכת לדיאטנית טיפת חלב / קופת חולים ולבקש הדרכה מדיאטנית בשלב הראשון .

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים