גמילה מהנקה בגיל 11 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

19/10/2023 | 11:11 | מאת: רעות

הי, הבן שלי בן 11 חודשים. עד גיל חצי שנה ינק בלבד. היום רוב האכילה מבוססת על מוצקים ומשולבת עם הנקה. לרוב ההנקה היא ב6.30 בבוקר, ב9.00 בבוקר, ב19.00 בערב. התחלנו עכשיו לעבוד על הפחתה בהנקות לילה למקסימום פעם אחת. למרות שזה לא קל לי, אני רוצה להפסיק להניק כדי שתהיה לי אפשרות להכנס להיריון נוסף (אני לא צעירה..). רציתי לשאול איך נכון להתחיל את תהליך הגמילה, האם בגילו אפשר להתבסס על מוצקים בלבד. אם יש דברים נוספים שחשוב שאדע בתהליך הזה. תודה רבה!

את תעשי גמילה בהדרגה תשאירי הנקה בוקר וערב ואז תורידי הנקה של ערב ותני תמ"ל או אם אוכל מצויין אז לא תריך תוספת עד שבבוקר תפסיקי הנקה ותני במקום יוגורט למשל בבוקר

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים