תאומים ופערים בגדילה ובמשקל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

18/07/2023 | 17:46 | מאת: אליאל

שלום יש לי תאומים בני 8 שנים. נולדו 2.600 ו- 2.500 עד גיל שנתיים שלוש היו באותו גובה שמנמנים, כל פעם מישהו אחר היה שוקל קצת יותר או קצת גבוה יותר. מגיל שנתיים שלוש זה שנולד במשקל היותר נמוך תפס פער, גבוה יותר ושוקל יותר. יש לו יותר תיאבוו ואוכל יותר. כיום הוא 1.32 קג שוקל 28 קג כלומר אחוזן 75 בגובה אחיו 1.25 שוקל 22 צנום וכחוש. אחוזוו 34 בגובה ו- 13 במשקל. אני יודעת שלא צריך להשוות אבל אני רואה ברמה הבסיסית ביותר, אחד שאוכל פחות וגדל פחות. איך מתחילים בירור? ברזל חסר לשניהם כל השנים והתייאשתי מתוספי מזון שגורמים לת.לוואי. פרטין מאוד נמוך לשניהם. כל השאר תקין בבדיקות לפני שנה. האם שווה להתעקש על בירור תזונתי או על בירור המטולוגי לצנום? או על עירוי ברזל? האם יש משהו שניתן לעשות כרגע? האם מומלץ לעשות מעקב אצלי שאוכל את הכמות הקלורית המומלצת במינימלית (יש ימים שלא ויכול להסתפק בחצי)? תודה! תודה רבה

הי קודם כל תבדקי עם הרופא ילדים שלך את העקומות גדילה ,ואם יש בעייה הרופא יגיד לך ויפנה אותך לבירור גדילה למעקב אנדוקרינולוגי בקופת חולים

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים