חוסר תאבון תינוק בן חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

15/05/2023 | 14:08 | מאת: תמר87

חוסר תאבון אצל תינוק. ניזון מהנקה ותמל. שלום, בני בן חודשיים וחצי, חוסן לפני כשבועיים בחיסוני גיל חודשיים כולל רוטה. מאז הופיע חוסר תאבון שנמשך עד היום. הוא מתחיל לאכול את הבקבוק ומפסיק לאחר 40-60cc, ברוב הפעמים זה מלווה בחוסר שקט, התפתלויות, גזים וגם גרפסים קטנים שעולים לו. עושה רושם שבכל פעם שאני מציעה שהוא ממש רעב אך לא מצליח להמשיך לאכול בגלל הבטן. ניסיתי להגדיל זמן אחרי ארוחות וגם בבקבוק שהוא מקבל אחרי לילה שלם של שינה הוא לא אוכל בהתלהבות ולא מצליח לסיים את המנה- הבוקר לדוגמא אכל 60cc והפסיק . ניסיתי להחליף פטמה ולא עזר. השאלה היא האם יש סיכוי שיש עדיין תופעות לוואי מהרוטה? או מחיסון אחר? האם גזים? או רפלוקס סמוי? יש לציין שחוסר השקט הוא לרוב סביב הארוחות. במהלך היום הילד יחסית נינוח, משחק, ישן וכו.. משהו מציק לו בזמן האוכל.. על מנת שיאכל, אני נאלצת להרדים אותו ואז הוא אוכל מתוך שינה.

הי אתחיל מהסוף . לא להאכיל אותו מתוך שינה . זה לא תקין את תנסי לאכיל אותו כמה שאוכל אוכל גם אם זה 60 סמק לארוחה בלי לדחוף אוכל ואז לראות אם עולה במשקל .אם תיראי שהמצב הולך ומחמיר לקחת אותו לרופא .

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים