התינוק שוקל מעט מידי?

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

10/05/2023 | 20:23 | מאת: אנונימי

היי. בני בן 6 חודשים. שקלנו אותו היום והוא שוקל 6 קילו והאורך שלו (לפי מה שמדדנו) הוא בערך 65 ס"מ. הוא מאוד אקטיבי ואנרגטי, חייכן, צוחק ופעיל. הוא ישן בלילה כמו שצריך ואפילו התחלנו טעימות קצת. מה שאני מתכוון, הוא מתנהג בצורה נורמלית לחלוטין, אפילו היפר אקטיבי ולא רואים שהוא סובל. הוא לא מקיא את האוכל שלו, גם יונק וגם מקבל תמל ואין לו שום סימן שהוא סובל או רעב. האחות בטיפת חלב הלחיצה אותנו שהוא לא גדל כמו שצריך. רק מוסיף, שנינו נמוכים יחסית (אשתי בגובה 1.50 ואני 1.72 ושנינו רזים יחסית). המשפחה של אשתי נמוכה וגם אמא שלי. השאלה היא: האם המשקל שלו תקין? יש ממה לחשוש? הוא מתנהג נורמלי לחלוטין, לכן זה מוזר. תודה רבה

צריך לראות מה היה משקל לידה והוא צריך להכפיל את עצמו בגיל חצי שנה ובגיל שנה להשליש את משקלו. במידה ולא עונה למה שכתבתי ממליצה ללכת לדיאטנית ילדים בקופת חולים

11/05/2023 | 12:32 | מאת: אנונימי

תודה רבה על המענה המהיר. המשקל של בני בלידה היה 2.4 קילו. אז הוא יותר מהכפיל את המשקל שלו בגיל חצי שנה (שוקל כרגע 6 קילו כאשר הכפלת המשקל היא 4.9 קילו). רק בשביל להבין, זה המדד שקובע? הכפלת המשקל בגיל חצי שנה ושילוש בגיל שנה? אז אני מבין שגם אם הוא מתחת לעקומת גדילה, כל עוד הוא הכפיל את המשקל שלו והוא מתנהג נורמלי (עירני, אקטיבי, ישן כמו שצריך ומגיע לכל שלבי ההתפתחות שלו כמו שצריך). אין מה לדאוג. נכון? תודה רבה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים