יונקת בת שמונה חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

23/03/2023 | 17:34 | מאת: מיכל

היי, ביתי בת שמונה חודשים, רק על הנקה. נתתי לה 3-5 פעמים על קצה האצבע טעימות שונות (ירק מבושל, פירור דג וכזה), אבל לא יותר. היא שוקלת 10.2 קילו, כך שאני לא מודאגת מבחינה תזונתית (משקל הלידה שלה 3.180), כי אני רואה שהיא יונקת עם הפסקות יפות מצידה, של שעתיים שלוש, בלילה עושה הפסקה של 4-5 שעות, והשאר לפי דרישתה. לאחרונה שמעתי מכמה כיוונים שחשוב לחשוף את התינוק לאלרגנים בגיל מוקדם כי הוכח שזה מפחית סיכון לאלרגיות בהמשך. למעשה, אני סבורה שהיא מקבלת הרבה אלרגנים בהנקה, כי אני אוכלת הכל, ואני לא רוצה לתת לה אוכל כי חשוב לי שהיא תמשיך לינוק כמה שיותר (הקודמת ינקה בלעדית עד גיל שנה, ואחר כך עד שנתיים וחודש בעיקר ינקה). השאלה האם התזה שלי צודקת, שבהנקה מקבלים גם חלקיקי אלרגנים, יחד עם ההגנה הטבעית של חלב אם, וחיזוק המערכת החיסונית וכל זה, או שבכל זאת חשוב לתת תוספת מזון באכילה כדי לעשות מה שאפשר בעניין אלרגיות בעתיד? חשוב לי לציין שאין אצלנו במשפחה הגרעינית אלרגיות בכלל, לתינוקת הזו ספציפית הייתה רגישות לחלבי שחלפה (חלבי בתזונה האמהית). תודה!

מאוד חשוב לחשוף אותה לאוכל כי ככל שתחכי יהיה יותר קשה . בנוסף חלב אם בלבד מספק את כל המינרלים וויטמינים עד גיל חצי שנה ( זה לא רק קלוריות או אנרגיה) . בנוסף זה הזמן לחשוף אותה להכל . לא מספיק שאת אוכלת הכל ( לא רלוונטי בשלב הזה )

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים