ילד בן 8 רזה וחלש מאוד

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

19/03/2023 | 17:21 | מאת: עדי

היי, לבן שלי, כיום בן 8, היו ענייני תזונה וגדילה בשנה הראשונה לחייו. ככל הנראה ריפלוקס של אובחן בזמן והפרעות שינה. בשורה התחתונה הגדילה שלו בשנה הראשונה לחייו נפגעה, הייתה ירידה דרמטית באחוזונים, ומאז הוא נמוך יחסית לגילו (שואף לאחוזון 10 רוב השנים) ויותר מזה, מאוד מאוד רזה (סביב 3%). יש לציין ששני ההורים גבוהים ודי גדולים פיזית, ואחותו במשקל וגובה תקינים. מבחינת מראה הוא מאוד דקיק ושברירי, כמעט ללא שרירים וגם העצמות מאוד עדינות ודקיקות, גם כפות הידיים והרגליים קטנות. ההפרעה העיקרית מעבר למראה (שמנו לב שזה מפריע לו כי הוא מתבייש להוריד חולצה ליד חברים) היא שהוא גם חלש יחסית לבני גילו, בפער משמעותי. הוא מתעייף מהר, לא מצליח לעשות דברים שילדים אחרים גם קטנים יותר מצליחים. יש לציין שלאורך השנים היינו אצל אינספור רופאים, ומעבר למה שהיה בינקות לא התגלתה שום בעיה, לא הורמונלית ולא אחרת. מבחינה תזונתית הוא אוכל מגוון, אמנם בכמויות לא גדולות אבל גם בשר, ירקות ופירות ומוצרי חלב. השאלה שלי האם ניתן לשפר את המצב באמצעות שילוב של תזונה ואולי תכנית ספורטיבית ממוקדת? אולי תוספי תזונה כלשהם בין אם כעת או בגיל מאוחר יותר. (עד גיל 4-5 תיספנו באבקות שונות המיועדות לילדים בהתייעצות עם הרופא). תודה

הי את צריכה ללכת לדיאטנית ילדים ( תבקשי בקופת חולים שלך ) שתעשה ערכה ותבדוק את עקומת גדילה שלו . יתכן שלא אוכל מספיק כמותית כי אני מבינה שמגוון .

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים