תזונת תינוקת בת 1 חודש

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

19/02/2022 | 10:03 | מאת: נטלי

שלום רב ,בתי בת חודש ,נולדה הקיסרי מתוכנן בשבוע 38.4 משקל 3300 ומבית חולים יצאנו 3090.מאז הלידה אוכלת סימילאק ,אבל בכמויות מאוד קטנות .בנוסף ,מקיאה תוך כדי האוכל לפעמים ( בהתחלה כמה פעמים ביום ,עכשיו אנחנו זהירים ומזהים סימנים מתי להוציא את הבקבוק) .שותה מפוצץ מאמ הכי קטנה 0 או אבנט 1 .אמורה לאכול עכשיו כמות 120 לארוחה ,אבל במקרה הכי מוצלח מגיעה ל70-80.לא מצליחה להגיע איתה למרווח 3 שעות ,יוצא שנותנת לה אוכל אחרי שעה וחצי או שעתיים.בגיל חודש שקלה 4040( זאת אומרת שעלתה 700 גרם ממשקל לידה ואני מבינה שזה מאוד מעט) .וזה מעגל סגור ,כי לא מגיעה לכמות יפה בפעם אחת. אם לא אתן ,בוכה בצורה חזקה ואנחנו לא עומדים הצרחות האלה כל היום סובב סביב אוכל שלה אכלה לא אכלה תקיא לא תקיא....לפני כל האכלה אני נותנת סימיקול כי יש לה גזים חזקים. מפריע לי גם הרגישות שלה בזמן אוכל ( אציין חשוב שהקאות הם לא אחרי אוכל ולא בקשת ,זה רופא ילדים כבר שאל אותי .הרגישות היא דווקא בזמן בליעה עצמה ) . איך לסדר את נושא האוכל ? איך " לשכנע" אותה לאכול יותר ? אציין שהיא לא מהתינוקות שחוזרת לסיים בקבוק אחרי גרפס .ניסיתי ,הקיאה מייד .ברגע שסיימה - סיימה. אשמח לעזרה והכוונה .תודה מראש אמא עייפה ומיואשת.

את לא צריכה להילחץ כמה היא אוכלת .היא צריכה לאכול כמה שהיא רוצה . יש לבדוק שאין לה רפלוקס ( או שאתם לוחצים עליה שתסיים הכל ) ואז מקיאה או שיש אולי אלרגיה לחלב . אני מציעה שתעשי רישום עם שעות כמה היא אוכלת וכמה היא מקיאה ותקבעי תור לדיאטנית תינוקות באיזור שלך . ואם את רואה שהקאות ממשיכות לפנות לרופא ילדים שלה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים