תזונה לתינוק בן 9 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

11/04/2021 | 17:05 | מאת: יעל

שלום רב, בני בן כמעט 9 חודשים (נולד בשבוע 36).הוא עבר כבר ל2 ארוחות מוצקים ביום (פירות בבוקר ומרק בצהרים) וירד ל 3 בקבוקי תמ"ל ביום. בשבוע האחרון הוא מסרב לאכול פירות. הוא נמצא אצל מטפלת ויש לי קשיי תקשרות איתה. האם זה בסדר שיחזור לאכול בקבוק נוסף בבוקר, ואחה"צ אתן לו פירות (אנסה לא טחונים אלא טבעיים) ובערב חביתה עם גבינה ואבוקדו (לא כל ערב). האם זה בסדר שיאכל בגיל הזה 4 בקבוקי תמל עם ארוחה אחת קבועה אצל המטפלת ואצלי אחהצ/ערב שילוב של פירות ולאחר מכן חביתה או מעדן (גמדים). האם כארוחת בוקר זה בסדר להביא לו גמדים והשלמה של בקבוק? אם לא אשמח לרעיון אחר שאוכל לבקש מהמטפלת להכין כארוחת בוקר(מרגישה שאני פחות יכולה לבקש ממנה דברים מורכבים ומיוחדים להכנה)

אם לא אוכל פירות את כן יכולה לתת אחרי צוהריים . בסדר שאוכל 3-4 בקבוקי תמ"ל . בגיל 10 חודשים מתוקן תוכלי להוסיף עוד ארוחה יוגורט למשל או ביצה עם גבינה ואבוקדו ולחם במקום בקבוק תמ"ל

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים