תינוק לא אוכל מוצקים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

21/05/2020 | 13:37 | מאת: סיון

הבן שלי בן 7.5 חודשים. יונק ולא מקבל תמל. כבר חודש וחצי כמעט חודשיים מאזשהתחלתי את הטעימות והוא עדיין לא מתלהב מהרעיון. אוכל כמות לא גדולה של פירות בבוקר- שליש בננה מעוכה ותפוח מגורד עם שקדיה. לכל מה שמציעים לו כצהריים הוא מסרב- ניסינו מרקמים שונים, טחון, מעוך, לתת לו להחזיק ביד. מרק, בשר, דג, קציצה ירקות שונים ולא מצליחים להתקדם. הילדים הגדולים שלי אכלו הכל ובהתחלה אפילו לא מתובל. איתו שיחררתי את כל האיסורים רק שיאכל ולא עוזר. אוכל כמה כפיות ואחר כך מסרב. הוא כן מעדיף להחזיק אבל גם כשנותנים לו לדוגמא קציצה, הוא לא מצליח לבלוע ומתעצבן שזה מתפזר לו בפה. הכי גרוע זה שהוא לא מוכן לשתות חלב שאוב מבקבוק ואני צריכה לחזור לעבודה עוד שבועיים ולא יודעת מה לעשות.

גם אם זה באותה משפחה זה לא אומר שהוא צריך להתקדם כמו אחים שלו . סבלנות הוא רק 7.5 חודשים . תנסי לתת לו מרק טחון מתוק עם בטטה וגזר עם עוף כמובן ותעשי פרקי זמנים ארוכים יותר לפחות 4 שעות בין ארוחה לארוחה . בנוסף בקשר לחלב שאוב בבקבוק תבקשי מבן זוגך שיתן ולא את . גם אם בוחה , לחכות קצת ולתת לו בבקבוק . בהצלחהגם לחכות לפחות 4 שעות עד שאת נותנת בקבוק חלב שאוב או תמ"ל

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים