בן שנה בררן באוכל ולא אוהב ירקות

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

17/11/2019 | 23:35 | מאת: אמא

הבן שלי בן שנה וחצי... בשלב אכילת הטחון הוא היה אוכל ממש טוב... בבוקר טחון עם פירות טחינה גזר ושיבולת שועל. בצהריים טחון מרק ירקות (מלא ירקות) עם בשר... מרגע המעבר למוצק עצמו משהו השתבש... בהתחלה היה אוכל ברוקולי ומלפפון ועגבניה למשל וממש היה אוהב. והיום לא מוכן לאכול שום ירק... גם לא בגן.. אני תמיד קונה וזה נזרק, תמיד מגישה לו בצלחת, תמיד מנסה לפתות עם איזה שיר נחמד. הוא ממש מתלהב, מכניס לפה- ויורק. יוצא שהוא אוכל בבוקר חביתה גבינה ולחם בגן (בשבת אני מכינה בנוסף טחון פירות עם גזר כדי שיקבל ויטמינים לפחות) ובצהריים מנת פחמימה (אורז/פסטה/קוסקוס) עם המנת בשר.... אני פוחדת שהוא לא מקבל מספיק ויטמנים. מה אפשר לעשות?!

הי טבעי שבררן .וגם משתנים הטעמים אבל אם את מפחדת שלא מקבלת את כל האבות המזון אז פני לדיאטנית ילדים ופעוטות בקופת חולים שלך

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים