כיצד נקבע שובע של תינוק באחוזון 1.5%?

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

30/07/2019 | 20:47 | מאת: נתנאל

שלום , אני ואשתי חלוקי דעות בנושא האכלת בננו הראשון , נשמח לקבלת עצה מקצועית. קודם קצת רקע הילד בן 7 חודשים , באחוזון 3 במתוקנן (נולד שבוע 36) , אחוזון 1.5 בכרונולוגי. הילד נינוח , בריא , חינני ומתפתח יפה ב"ה. תזונתו משולבת בהנקה , תמ"ל ומוצקים. חשוב לציין שעד לפני שלב המוצקים הילד מעולם לא סימן לנו שהוא שבע , תמיד שלבי האכלה הסתיימו בזה שכבר הסתיימה ההנקה או שסיימנו את הכמות המומלצת לפי נוסחא (כמובן שהוספנו עם דרש , אך הרבה פעמים האכלה הסתיימה כי נגמר) היום איננו יודעים מה הכי טוב לילד , אני בגישה של לדחוף עד לסימן מהילד שזהו, אשתי בגישה שלתת לפי הכמות בשד /נוסחא לתמ"ל/כמה שהכינה מזון מוצק ורק אם הילד בוכה להוסיף לו עוד (כמובן גם שבמוצקים אני משתדל לדחוף כמה שיותר שומן חלבון ופחמימה מורכבת בעוד אשתי הולכת לפי מה שטעים. לדוגמא ארוחת פירות אצלי זה עם טחינה , אבוקדו ומחית אגוזי מלך + פירות כגון תפוח , אגס ועוד אצל אשתי זה בקושי טחינה ושאר הפירות )

תינוק יואכל עד שיהיה שבע . אין לדחוף אוכל או לתת בכוח . בהנקה התינוק יפסיק לינוק כאשר יהיה שבע .עם הבקבוק זה אותו דבר (למרות שאתם אומרים שהוא מסיים את הבקבוק ואתם לא יודעים ) וגם עם מזון מוצקהוא יואכל עד שירצה ויפסיק מתי שהוא יהיה שבע

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים