ארוחת ערב לילדים בגילאי 2-6

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

14/02/2019 | 19:01 | מאת: שיר

שלום רב אני אמא ל4 מתוקים בגילאי 6 ומטה. מאוד משתדלים לאכול בריא. אבל אני מסתבכת עם ארוחת ערב. אנחנו אוכלים צהריים בשעה 3 וחצי. וערב בשעה 6. בד"כ הם לא מאוד רעבים. ואם אני מכינה חביתות ולחם וכו זה חוזר למטבח בשלמותו. אז התחלתי להכין שייקים שמורכבים מ: תפוח, בננה, סלרי בלי העלים, יוגורט או מיץ תפוזים סחוט, וכמה תמרים. לפעמים כמה כפות טחינה. השאלה האם זה מתאים לארוחת ערב? חסר לי איזה פחממה וחלבון יותר משמעותיים. וזה גם יוצא ממש מתוק. זה בסדר לארוחת ערב? מה עוד אפשר להוסיף לשייק שיהיה יותר מזין ומתאים לארוחת ערב?

שייקים לא מתאימים לארוחת ערב לילדים צעירים . תקדמי את ארוחת צוהריים ל12-13 ואז יואכלו כפי שצריך ארוחת ערב כמו ביצה עם גבינה ולחם וירקות או דג או טונה עם פחמימה וירקות לדוגמא

20/02/2019 | 01:29 | מאת: שיר

הילדים שלי לומדים בגן, הם מסיימים ב14. הנסיעה כחצי שעה. עוד חצי שעה התארגנות... ואוכלים ב15. אציין שצהרים אוכלים תמיד מנת חלבון. ב6 הם לא רעבים. אני שואלת מה כן אפשר לעשות במסגרת המגבלות שלנו. אני לא יכולה להוציא אותם מוקדם כדי שיאכלו צהריים מוקדם... אפשר להביא שייק וביצה קשה ביד לסגור את סעיף החלבון?

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים