קושי באכילה עם תינוק בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

24/06/2018 | 13:15 | מאת: עדי

שלום, בני בן השנה וחצי מקשה עלינו מאוד מבחינת אוכל ותזונה. כשנולד סבל מריפלוקס ולקראת גיל 8 חודשים הריפלוקס עבר. כיום הוא ילד שלא מסכים לאכול כמעט שום דבר, במשך שבוע שמידי יום מוגשות לו ארוחות צהריים מבושלות שונות ומגוונות הוא יסכים לאכול אולי פעם אחת וגם זה לאחר התעקשות רבה. לא מוכן לאכול פירות, ירקות, אפילו לא ארטיק, פופיס או גלידה נכון שזה יכול להיות גם טוב כי יש דברים שפחות בריאים.. אך זה מאכלים וטעמים שילדים לעולם לא מסרבים להם והוא פשוט לא מסכים לכן זה מעט מוזר. הדבר היחיד שהוא תמיד ירצה זה לחם, סנדוויץ, ביסקוויט, עוגיה או כל דבר שהוא בצק, בעיקר לחם. אנו די אובדי עצות ומנסים להקנות לו שגרת אכילה בריאה ומגוונות אך הוא פשוט לא מוכן לאכול שום דבר חוץ ממטרנה ובצקים. יש לציין שעד גיל שנה הסכים לטעום הכל ולאכול כמעט הכל. היו דברים שנורא אהב והתלהב והיום לא מוכן לנסות בכלל. מה עלינו לעשות? תודה מראש

הי אני מציעה לך ללכת ליעוץ תזונתי קודם אצל דיאטנית ילדים בק"ח ובמידה ולא תוכל לעזור פני למרפאה לבעיות אכילה (מרפאה כזאות יש כמעט בכל הביתי חולים בארץ )

אני מציעה שבשלב ראשון שתלכי לדיאטנית ילדים לסדר את האוכל ולהוריד כמה בקבוקי תמ"ל על מנת שיתחיל לאכול ואם לא עובד את צריכה מרפאה להפרעות האכלה יש בכל הביתי חולים בארץ כמעט

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים