כמות ירקות ופירות לארוחה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

12/06/2018 | 04:39 | מאת: רויטל

שלום, רציתי לשאול לגבי כמות אוכל מוצק (טחון),לתינוק בן 8 חוד' שנמצא באחוזון 75% ,וכן מהו היחס של הירקות אם אני מחלקת את הארוחה לשלוש מנות לשלושה ימים? כלומר כמה חלקי עוף לשים ,גזר, כמה כפות אורז להוסיף,וכו'... ובכלל בבוקר האם להוסיף בננה שלמה לפירות,אפרסק שלם או חצי ממנו? כמו כן זה בסדר להרתיח את העוף לפני הבישול במרק, או רק לשפוך מיים רותחים? תודה רבה ומצטערת אם השאלה מבלבלת😃😃

הי בקשר לארוחת פירות : את נותנת 1.5 -1. פרי וזה אומר למשל בננה וחצי פרי אחר (אפשר להוסיף חתיחת אבוקדו } בקשר לארוחה בשרית : חזה עוף עם תפו"א גדול או בטטה ו1 גזר ו1קישוא (לגוון בירקות ) ומחלקת את כל המנה ל3 מנות את לא צריכה להרתיח את העוף קודם ,את יכולה לבשל ישר ישר

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים