ילדה כל היום מבקשת לאכול..

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

11/01/2018 | 08:51 | מאת: עינת

שלום, הבת שלי בת שנתיים וחצי, לפני כ5 חודשים נולד לה אח חדש. בערך מאותה התקופה התחילה לבקש אוכל בלי הפסקה- "בא לי משהו לאכול", "אני רעבה", לפעמים מיד כשמסיימת ארוחה ולפעמים קצת אחרי. אני מבינה שמדובר במשהו ריגשי, אולי דרישה לתשומת לב וחיכינו שזה יעבור אבל זה לא עובר. אני מנסה להסיח את דעתה ולהציע משחק, אבל אם היא מתעקשת ובוכה אני נותנת לה משהו לאכול ומשתדלת כמובן לתת משהו בריא, פרי וכו. אתמול לדוגמא אכלה מיד כשהגיע מהגן סלט טונה, כשסיימה ביקשה עוגיה והבאתי לה וופל ולאחר מכן ביקשה עוד אוכל אז חתכתי לה תפוז. כל זה כשהיא עדיין על כיסא האוכל. אחרי כחצי שעה שוב אמרה שרעבה, אמרתי לה שהיא אכלה עכשיו ולפני השינה אם תהיה רעבה תוכל לאכול שוב אבל עכשיו זה לא זמן אוכל, היא בכתה וצרחה שהיא רעבה, וביקשה טוסט. בסופו של דבר כמובן שהכנתי לה טוסט והיא אכלה את כולו. לאחר זמן מסוים שוב אמרה "בא לי משהו לאכול" אך מאחר וזה כמובן לא הגיוני שהיא רעבה התעלמתי ולא נתתי לה. השאלה שלי מה עושים, אני מרגישה שזה מחמיר ואנחנו נכנסים למערבולת בה היא מפתחת הרגלי אכילה לא טובים, דבר שהוא מאוד חשוב לנו ואנו בבית מקפידים על הרגלי אכילה נכונים ללא נשנושים בין הארוחות. מה עליי לעשות? האם לתת לה לאכול בכל פעם שמבקשת? הרי זה הרגל אכילה לא טוב. האם לסרב? ואם באמת רעבה? יש לציין שדיברתי על כך עם הגננת שאומרת שהיא אוכלת טוב בגן ואין סיבה שתהיה רעבה. מאז ומתמיד הייתה חוזרת מהגן רעבה אך תמיד ארוחה אחת הייתה משביעה אותה. כמו כן עלתה קצת במשקל (בביקור האחרון בטיפת חלב הייתה באחוזון 85 בגובה ומשקל כאשר תמיד הייתה באחוזון 50 במשקל ו 85 בגובה.) אני ממש מיואשת , אודה לעזרתך. תודה רבה, עינת

תני לה 6 ארוחות ביום ועל תתעסקי יותר מי דיי עם הכמות שהיא אוכלת כי זה ילך ויחמיר כי את עסוקה עם זה שמרי על סדר ארוחות ארוחת בוקר לפני הגן בגן אוכלת צוהריים כאשר חוזרת מהגן תני לנ כריך עם פרי ארוחת ערב כרגיל לחם עם ביצה גבינה וירקות ואם רוצה עוד תני לה אבל כאשר כולם מסיימים גם היא צריכה לסיים . ושימי גבולות בערב שהולכים לישון על תדברי איתה על אוכל כי לא מבינה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים