עלייה במשקל ילדה בת 3

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

19/06/2017 | 19:47 | מאת: רותם

שלום רב בתי בת השלוש מאז ומתמיד אהבה לאכול יותר מהרגיל. בכל עת שרואה מישהו אוכל היא מבקשת גם, עוסקת סביב האוכל כל הזמן ומבקשת לאכול אפילו אוכל שחבריה משאירים בצלחת. בספורט היא לא ״מככבת״. משתדלים ללכת איתה לגינה עם חברות פעילות כדי שתרוץ איתן אך מוצאת את עצמה יושבת לידנו כמה פעמים ואפילו אומרת לחברה שאין לה כוח יותר לרןץ. גובהה 94 ומשקלה 15.8. רחבה ורואים שיש עצמות כבדות, אך אין ספק שהמשקל משחק תפקיד. לציין שלא אוהבת לאכול ירקות ודברים בריאים. בדיקות דם שלקחנו לה היום: כולסטרול כללי- 174, טריגליצרידים- 88, Ldl כולסטרול 110, hdl כולסטרול 46, non-hdl כולסטרול 128. על פניו נראה בנורמה אך בטווח העליון. מרוקחת נמסר לי כי אלו ערכים תקינים בגילאים האלה ... אודה לייעוץ והכוונה...

תזונה נכונה היא מגיל הלידה ולכן חשוב שאתם כמשפחה תוכלו תזונה בריאה ומאוזנת . מבחינת הפעילות הגופנית כפי שאת עושה קחי אותה לגן שעשועים , תרכיבי אותה על אופניים עם גלגלי עזר תעשי סדר עם ארוחות לא יורדים במשקל בגיל הזה אבל חשוב תזונה נכונה וסדר בארוחות . בקשר לכולסטרול נכון זה מעט גבוה .לכן לשמור על תזונה נכונה עם גבינות 5% ולא בצקים ומאפים אני מציעה שתלכי לדיאטנית ילדים שתדריך אותך בלי הילדה כמובן עם הניתונים שיש לך בק"ח

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים