הפרעת אכילה בקרב פעוט

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

10/06/2017 | 21:16 | מאת: שירן

שלום רב, בני בן שנה ו5 (בן שנה ו3 מתוקן) מרגישה שיש בעיה סביב אוכל מוצק. הוא מכניס אוכל לפה לועס אותו דקות ארוכות ולרוב מוציא עם הלשון , מפיק את הטעם ולאחר מכן מוציא את האוכל על מנת לפנות מקום לביס הבא וכך חוזר חלילה. חשוב לציין שאוכל נוזלי כמו מרק טחון, פירות רכים (בננה) , לחם ומתוקים אוכל כמו שצריך עד הפירור האחרון ( כולל הקשה של הלחם) אך עם מאכלים כמו קציצות (שנטחנות פעמיים ואף שלוש) עופות ומוצקים דומים האכילה לוקחת המון זמן ולבסוף איננה מסתיימת בבליעה. בגן נאמר כי לרוב הוא אוכל טוב ובולע אבל בחוויה שלי הילד לא אוכל. הדבר מתיש ומדאיג אותי. אציין כי בני נולד פג -שבוע 34+4 , ובשלושה שבועות הראשונים בחייו ניכר קושי ביניקה מבקבוק ולכן הוזן באמצעות זונדה עד שהצליח לבסוף לאכול בכוחות עצמו. אשמח להכוונתכם.

יתכן שיש קושי אבל נראה שהילד אוכל בלי בעייה מה שהוא אוהב .על מנת שיואכל יותר מזונות את צריכה לעשות סדר ולהאכיל אותו כל 5 שעות ולא לנסות להאכיל אותו בזמנים צמודים - עובדה שהוא אוכל טוב בגן . אם את לא מסתדרת ,תבקשי מהרופא שלך שיפנה אותך לדיאטנית ילדים על מנת לקבל יעוץ .

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים