תזונה לקוייה בת שש ללא ארוחה חמה מדי יום

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

28/04/2017 | 22:49 | מאת: תומר

בתי בת ה-6 לומדת בבי"ס עם יום לימודים ארוך, ועליה להביא מהבית את א. הצהרים שלה מדי יום. היא לא מסכימה לקחת מנה חמה (בשר/עוף עם תוספת של פחמימה או ירקות) אלא רק כריכים המוגבלים בד"כ לסלט ביצים/טונה/גבינה צהובה. אנו מוטרדים שהתזונה שלה לקוייה, שכן יוצא לה לאכול בשר/עוף/דג כ-3 פעמים בשבוע בלבד, ובנוסף אינה אוכלת קטניות או דגנים או ירקות מבושלים/אפויים כתוספת, משום שאינה אוכלת מנת צהריים חמה (בערב מעדיפה לאכול חביתה ומספר "מקלות" בודדים של ירקות טריים, כך שאינה אוכלת אפונה, בטטה, גזר וכו', כפעמיים בשבוע אני מצליח "להשחיל" פרח ברוקולי בודד....). האם עלינו להתעקש יותר ולהגיש בערב את הארוחה החמה? יש לציין שאוכלת פרי אחד כל יום כחטיף בביה"ס. תודה!

אין בעייה תעבירי את הארוחת בשרית לערב ואז תגווני עוף או דג או הודו או בקר עם פחמימה וירקות ובכריכים ביצה או טונה או גבינה וירק ופרי וכך התפריט יהיה מאוזן

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים