בת שנה ו 8 התחילה לאכול הרבה לאחר כניסה לגן

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

24/01/2017 | 15:20 | מאת: עינת

שלום רב, בתי בת שנה ו 8 חודשים, לפני חודש נכנסה למסגרת פרטית אחרי ששהתה עד היום אצל סבא וסבתא. הכניסה לגן הייתה לה קשה מאוד ורק בימים האחרונים מתחילה להתאקלם. מאז שנכנסה לגן אוכלת כמויות גדולות יותר מבעבר- כבר כשמתעוררת בבוקר מבקשת לאכול, אוכלת דגני בוקר עם חלב ומבקשת עוד ועוד (לפני השינוי הייתה אוכלת עוגיה קטנה וזהו) וגם בערב כשחוזרת אוכלת ממש הרבה (אתמול לדוגמא אכלה 3 משולשי פיצה) כשבעבר הייתי צריכה לקוות שתאכל חצי מהמנה שאני מגישה לה.. היום מהרגע שנכנסת הביתה מבקשת לאכול וגם אחרי שאוכלת ארוחה נראה כי לא שבעה ויש לה מקום לעוד פרי/עוגיה וכו' (אתמול אחרי הפיצות כשהגענו הביתה ביקשה בננה ואכלה חצי) הגננת מספרת שגם בגן אוכלת ממש יפה ומבקשת עוד. האם מדובר באכילה ריגשית? כיצד עלינו לפעול? אנחנו מנסים לא להעיר לה ולתת לה לאכול כשמבקשת אבל מפחדים שהיא מוצאת נחמה באוכל ותפתח כתוצאה מכך סוג של הפרעת אכילה. אנו אובדי עצות ולא יודעים למי לפנות בנושא, אודה מאוד לעצה מקצועית בנושא. תודה רבה, עינת

קודם כל תבדקי מה קורה בשבת כאשר נמצאת איתכם האם אוכלת מסודר וגם כמויות כפי שאת מתארת .וגם תבדקי כאשר היא חוזרת מהגן ,תנסי לעשות סדר עם הארוחות שלה ולא כל פעם שמבקשת לתת לה עוד . אני מציעה שת'קבעי תור אצל דיאטנית ילדים בק"ח על מנת לבדוק אם אוכלת באמת בצורה מאוזנת

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים