חלבון עוברי מעט גבוה בדם ותקין במי השפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

30/06/2016 | 16:07 | מאת: מור

בבדיקת החלבון העוברי יצאה לי תוצאה גבולית של 2.34 והרופא הפנה אותי לסקירה מכוונת. הסקירה שביצעתי בשבוע 21 יצאה תקינה לחלוטין. עשיתי דיקור מי שפיר בשבוע 19 ורק לאחרונה קיבלתי את התוצאה התקינה גם של הבדיקה עצמה וגם של החלבון העוברי שיצא MOM 1. מה המשמעות של זה? האם צריך להיות במעקב שקשור לתפקוד השלייתי/התפחות עובר? (הרופא בקופה קצת פרווה ולא ממש עושה מעקב יזום אלא אם אני פונה אליו בעצמי)

שלום, אם התשובה במי השפיר תקינה אזי כנראה שהחלבון העוברי הגבוה הינו בגלל השליה ולא בגלל העור. מומלץ לבצע מעקב צמיחה בהמשך כפעם בחודש. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה